Wat gaat de tijd toch snel! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Fred Noten - WaarBenJij.nu Wat gaat de tijd toch snel! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Fred Noten - WaarBenJij.nu

Wat gaat de tijd toch snel!

Door: Fred

Blijf op de hoogte en volg Fred

14 Augustus 2009 | Nieuw Zeeland, Auckland

Hi everyone!!

Wat gaat de tijd toch snel!! :s Ben nu al bijna negen maanden hier in Auckland! Wow! Realiseerde me vandaag dat ik jullie nogal verwaarloosd heb hier op waarbenjij.nu! Mn laatste berichtje was vanuit Samoa, maar toen ik terug kwam was het erg hard werken in het lab om mn onderzoek af te ronden! En ja: ik ben klaar!!! :) Heb gisteren, na een aantal weken van 70+ uur, mn thesis ingeleverd bij mn begeleiders!! YES!! En het resultaat mag er zijn ;) In kort voor de wetenschappers onder ons: we waren geinteresseerd in de rol van de handen during observational learning. De rol van de handen in de animatie, dus niet je eigen handen.De taak was simpel: leer de knoop te leggen na het zien van de instructie animatie We hadden twee condities: een animatie waarin de handen te zien waren, een animatie waarin de handen niet te zien waren. Dus als het ware zie je de touw zichzelf knopen. In de fMRI experiment zien we dat de in de hand conditie, bilaterale somatosensorische cortex en V5 actief is. In de geen-hand conditie zien we alleen rechter primary somatosensory cortex en V2 activiteit. De TMS data laten zien dat tijdens de observatie van de hand animatie, de primary motor cortex meer gefaciliteerd is dan tijdens de geen-hand animatie. Resultaten kunnen niet verklaard worden door de mirror neurons of de action observation network, wij opperen dat ook door somatosensorische informatie we acties kunnen begrijpen in additie van de veel beschreven motorische en visuele informatie.
En ja, dat is in het kort waar mn artikel over gaat :-) Er is zoveel meer interessants te vinden in mn artikel. Maar dat is niet voor nu bedoeld!

Ben nu even aan het denken wat ik allemaal na Samoa heb gedaan in plaats van werken in het lab... Kinderen maken! :) Denk dat de meeste van jullie al weten dat mn vriendin zwanger is... Voor wie het nog niet weet: ze is zwanger :) hahaha! Ze zit nu al rond week 15 en we verwachten het (ja 'het', weten het geslacht nog niet) midden februari! Dus een spannende tijd. En verder heb een bijbaan in de sportschool van de universiteit hier. Lekker handig zo dichtbij het lab :)
Heb de winter trouwens hier prima overleefd! Eigenlijk is het niet echt winter! Koudste temperatuur was zo'n 10 graden :) hahaha! Dus een prima winter! Je merkt nu dat het hier al warmer word: sommige dagen, midden in de zon/zonder wind, is het 23 graden.

Volgende week vrijdagmiddag kom ik aan op schiphol! Yeah!! :D Maar helaas blijf ik maar voor drie weekjes... :( Dus als je me wilt boeken voor een dag wees snel ;) hehehehe!

Zo ik ga weer verder mn afscheidspresentatie voorbereiden en de champagne kopen voor deze presentatie vanmiddag! Ik zou zeggen: cheers!!!

Fred

• 14 Augustus 2009 - 11:00

Hoi-Yee:

Hey Fred, wat ben je ineens volwassen geworden, haha. ;) Succes nog met de allerlaatste loodjes!

+ nog maar 7 nachtjes slapen totdat je snackbarvoer kan verorberen!

• 14 Augustus 2009 - 19:46

Homie:

Yoyooooo 4 real aayyed.

Nice 2 read bro.
    Yes veel te doen gehad lees ik. Ben erg beniuewd als je weer in NLD bent at 024.
    Laat maar weten wat je gaat doen als je er bent.
    Kan ik jou boeken hahaha.

Peace 2 da MOFOBRO

• 14 Augustus 2009 - 22:21

Avi:

Hey papa Fred! Kom je nog een dagje dommer of avondje Jos? papa fred.... het is wat! :-)

• 15 Augustus 2009 - 09:58

Bart:

He Freddie,

allereerst heel erg gefeliciteerd man, met je kindje. moet zeggen dat ik niet verwacht had dat jij eerder dan ik een gezinnetje zou stichten... niet dat ik plannen had of zo. maar erg tof voor je. en daarnaast dus toch tijd gevonden om ook je scriptie af te maken, ook daarmee gefeliciteerd! hoop je nog te zien in Nijmegen voordat je weer vertrekt, misschien avondje whisky proeven bij Jos of bij mij (heb een aantal nieuwe single malts)? Tot snel! groets,

Bart