Een weekje verder - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Fred Noten - WaarBenJij.nu Een weekje verder - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Fred Noten - WaarBenJij.nu

Een weekje verder

Door: Fred

Blijf op de hoogte en volg Fred

14 December 2008 | Nieuw Zeeland, Auckland

Hi!

Zo na m’n eerste week stage vind ik het wel weer lekker dat het weekend is! Afgelopen week viel het weer erg tegen. Tjsa, als je de eerste twee dagen hier 30 graden gewend bent dan valt die 20 graden wel tegen! :)

Ben heel blij met mn stageplek! Heb deze eerste week een spoedcursus TMS gekregen. Dus veel oefenen en proberen te begrijpen wat het doet en wat het betekent. Oja, ik denk dat bijna niemand die dit leest precies weet wat TMS is. Even in het kort: TMS staat voor Transcranial Magnetic Stimulation. Zoals de naam al zegt, kan je de hersenen hiermee stimuleren door een korte magnetische puls te geven met behulp van een spoel van koperdraad. Hierdoor kan je hersengebieden voor fracties van milliseconden activeren of deactiveren. Wanneer je bijvoorbeeld het ‘handgebiedje’ in de motorische cortex stimuleert zie je dat aan de spieractiviteit van de handen. Heb dus deze week bij een heleboel collega’s de handen en armen gestimuleerd :) En vervolgens de data bekeken en geanalyseerd. M’n begeleiders Cathy en Winston zijn heel aardig en besteden veel tijd aan me!
Het Motor Neuroscience Lab ligt in de Tamaki campus. Een erg mooie campus gelegen op een berg zo’n 15 minuten (met de trein) buiten de stad. Oja, het treinverkeer hier is heel anders dan in Nederland: minder treinen, minder stations, veeeel goedkoper (maar ook echt 1/3 van de prijs dat je hier betaalt voor eenzelfde afstand), kaartjes koop je in de trein. Erg grappig is dat de treinen geregeld worden door Veolia. Inderdaad die ook de treinen van Nijmegen—Venlo regelen!
Heb natuurlijk niet alleen maar hoeven werken op mn stage. Donderdagmiddag posterpresentaties en borrel voor de neuroscience department. En vrijdagmiddag met het lab een kerstmis BBQ. Erg grappig: BBQ’en met kerst! :D Lekker op een stuk gras voor de zee, veel drank en veel vlees. Bijna niemand is vegetarier hier in Nieuw Zeeland, althans heb er nog geen ontmoet. Net als kinderen. Heb serieus bijna geen kinderen gezien hier in de stad. Viel me echt op, maar dat komt waarschijnlijk door de zomervakantie hier en dat de meeste gezinnen buiten de stad wonen. Hopen dat het zo blijft :p haha!
Gisteren (zaterdag) de kustlijn afgelopen tot Missionbay. Heerlijk weer. Prachtig uitzicht. Zie de foto’s!
Ga zometeen Caroline en Craig ophalen! Ze blijven ongeveer een maandje, waarin we het land gaan verkennen! Wordt vervolgd!

PS: mijn adres is trouwens
Fred Noten
Apt 309/ Unilodge Auckland
133 Beach Road
Auckland, 1010

PS2: En mijn mobiele nummer is vanaf woensdag denk ik niet meer geldig. Zal binnenkort mn nieuwe (nieuw zeelandse nummer) posten!

PS3:
Brekkie = Breakfast in het kort :)
Frenchie = condoom (waarom? Geen idee!!)
Pissing down = Harde regen
Banger = een worst

See ya!

• 14 December 2008 - 09:21

Nicole:

Misschien komt Frenchie van French Kiss.. ja na het zoenen heb je daar meteen een condoom nodig! ;);)
    vette foto's hoor, maar doe ook 1 waar wij je op zien (verder dan je benen) :D

kusss

• 14 December 2008 - 09:24

Loes J:

Ha die Fred,
    Vervelend hoor, 'maar 20 graden'! Bij ons vriest het tenminste lekker :s

Enne, wanneer kom je weer terug? Ik ben wel weer toe aan een avondje bowlen of lasergamen.. En tsja, wie moet dat anders organiseren??

Veel succes daar! Geniet ervan!

• 14 December 2008 - 09:35

Anne:

Ben het met Nicole eens, doe ook eens een foto van je hoofd! Ben namelijk benieuwd of je al lekker bruin bent, of juist net zo rood als na dat zeilweekend (wat natuurlijk mede veroorzaakt was door de berenburger)? ;) Veel plezier met craig en caroline!

• 14 December 2008 - 09:40

Roel:

he freddy,

tof dat je t naar je zin hebt. TMS volgende keer de cock-area!

xxx

• 14 December 2008 - 10:26

Monique:

he fredjuh,

Ik zie weer dat het er skon uit ziet. tja hard werken moet ik hier ook! maar ik doe het liever ook met warm weer, ik ga hier kapot van de kou!

heb je al andere mensen ontmoet? je ziet er een beetje alleen uit, maar je bent er natuurlijk ook pas en week ofzo! misschien heb je aardige buren! misschien willen zij een foto van jou maken! hihi

doei doei!

• 14 December 2008 - 10:41

JP:

mooi mooi Fred. Heb je al wat kiwi's ontmoet? Is er wel veel te beleven daar? Ben benieuwd!
    Groentuh jp
    ps. ook de groetjes van Yvonne!

• 14 December 2008 - 10:56

Jasper:

Freddie jongen,

Dat ziet er allemaal goed uit daar. Hoe bevalt je crib? Heb je het zwembad al uitgeprobeerd? Veel plezier met je gasten en maak ons vooral nog jaloerser met de temperatuur daar.. :)

Dikke brul

• 14 December 2008 - 11:02

Sebastiaan:

Hee Fred,

super gaaf daar, ik zie het wel;)die bbq dat komt ook helemaal goed voor jou, echt helemaal jou ding! bbqen met kerst! hahaha;) nou vermaak je nog en ik kijk uit naar je volgend verhaal:D

De groeten,
    S

• 15 December 2008 - 08:52

Renée:

Fredjeeee!
    Fijn dat je het zo goed naar je zin hebt. :) Echt super leuk om te lezen wat je daar allemaal doet! En die fotos, het ziet er zo mooi uit daar! Ik ben jaloers.. ;)
    Kus

• 19 December 2008 - 23:21

Rieke:

Hey schat,

Heb je site eindelijk eens bekeken. Vond het echt wel tijd worden. Maaruh: zo te zien heb je het erg naar je zin! En 30 graden: jij hebt niets te klagen volgens mij. Is je woning ook relaxed!!
    En ook super mooie foto's!!!
    Hier in Nederland mis je volgens mij niet veel. Ik heb het in ieder geval druk druk druk. Alleen met de kerst wat dagen vrij.
    Bij deze wens ik jou ook alvast hele bijzondere en leuke kerstdagen en heéé'l veel plezier met caroline en craig!!

X ikke

• 22 December 2008 - 11:00

Monique:

hee fredjuh,

hier is het nu kerstvakantie, dus lekker chillu voor mij! was echt toe aan vakantie. en ik wou dat het ook 30 graden was! weheheh
    groetjes xxx