Twee weken met C&C - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Fred Noten - WaarBenJij.nu Twee weken met C&C - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Fred Noten - WaarBenJij.nu

Twee weken met C&C

Door: Craig, Caroline en Fred

Blijf op de hoogte en volg Fred

30 December 2008 | Nieuw Zeeland, Auckland

Hallo mensen

Hier dan weer een stukje vanuit het verre en over heerlijke New Zealand.
Hoe zullen we starten

Het is weer enige tijd geleden dat we samen met Fred zijn. Wie? Craig en Caroline.
Om precies te zijn 14-12-08 waren we aangekomen.
Auckland, sailing city, de Skytower, Queens street, vele parken en bezienswaardigheden.
Het weer in de afgelopen dagen was wisselvallend, deels wat regen, bewolking maar ook zon. Een gemiddelde temperatuur van +/- 17 tot 35 gr :)

De eerste week was rustig starten en wennen aan het tijdsverschil. Wat winkelen en natuurlijk sporten.
Sporten doen we natuurlijk bij het sportcentrum waar het groot geworden is, “LES MILLS” .
De sportschool is top, grote fitness ruimte en voor ieder wat wils, zowel cardio, fitness als voor de grote mannen.
De groepslessen zijn veelzijdig en natuurlijk voor op de rest van de wereld.
Daarnaast beschikt het over sauna, dampsauna, wirlpool, zwembad etc.
Tevens is deze school het krachthonk van de wel bekende “ALL BLACKS” rugby club.
Dit is natuurlijk een van de hoogte punten van Auckland.

Naast veel winkelen, sporten, starbucks en chillen werd het ook tijd om buiten Auckland te gaan kijken.
Kerst avond werd geopend met James Bond in Aucklands I-Max, Gold Class. Dit was heerlijk relaxen in super stoelen, wijntje/ whiskey erbij en film kijken, daarna lekker eten.
1ste kerstdag was het vertrek naar Bay of Islands. Links rijden, max 100 km/h en bijna geen snelwegen. Over een afstand van +/- 240 km is het 3, 5 uur rijden maar het eindresultaat mag er zijn. Onze lodge de “Mayfair” is echt superrr, thuis en toch uit. Alles is op loop afstand goed te doen. Het stand is ontspannen en er zijn bijna geen mensen hahaha. 2de kerstdag zijn we op zee geweest, dolfijnen kijken, zeilen, eten, eilanden bezoeken en heerlijk zonnen op het schip.

De volgende dag zijn we gaan rijden richting het bekendste strand van het Noord eiland, “Ninety miles beach”. Onderweg hebben we de echte witte verlaten stranden gevonden, superrrr wat een mooie natuur. Er is zoveel te zien maar helaas heeft een dag maar 24 uur en werd het ook tijd om terug te gaan. Maar voor de mensen die van een uitdaging houden adviseren wij de “Ninety miles beach” te voet in 10 dagen. Wie daagt ons uit?

Terug in Auckland was de opvolgende dag een regenachtige dag, maar we waren toch al verbrand :)
Vandaag 30-12-08 zijn we lekker wezen wandelen op 1 van de vulkaan eilanden. Ligt bewolkt, ligt zee briesje en toch verbrand, tja het gaat hard hier (gat in de ozonlaag...).

Morgen wordt de dag van 2008, het (letterlijke) hoogte punt. Oud en nieuw vieren in de “Skytower” op +/- 200m hoogte. Vanaf 20:00 t/m middernacht inclusief dinner, zonsondergang, champagne en vuurwerk. Wat kun je je nog meer wensen als je als eerste TER WERELD oud en nieuw mag vieren bij een temp van +/- 30 graden :)

1 januari 2009 wordt dus NATUURLIJK gevierd met de nieuwjaarsduik. Meer hierover in het volgende verslag van ons.

Wij wensen iedereen het beste voor 2009.

PEACE

• 30 December 2008 - 09:15

Anne:

De nieuwjaarsduik bij 30 graden? Haha, zo kan ik het ook! Maar die toren klinkt echt super. Doe maar de groeten aan Fred en zorg maar dat hij, na al dit moois, straks ook weer aan de slag voor zijn stage/scriptie gaat ;)

• 30 December 2008 - 12:45

Nicole:

wat een supervette foto's!! ziet er allemaal heeeeel relaxt uit! geniet er maar van en veel plezier nog!
    kus

• 30 December 2008 - 13:32

Bart:

Fred, zo te zien zit je helemaal op je plaats! kom je ook nog toe aan werken, of lig je alleen maar aan het strand? ook Ode vindt het vrij asociaal dat je ons zo lekker maakt met die foto's ;) maar fijne jaarwisseling, en denk nog even aan ons wanneer jij lekker gaat zwemmen en wij een nieuwjaarsduik bij vorst maken...

• 31 December 2008 - 12:04

Monique:

he fredju

een gelukkig nieuwjaar! ik hoor net op de radio, om 1 uur smiddags dat het bij jou al nieuwjaar is! ik moet hier nog even wachten doordat de champagne gaat knallen!

• 31 December 2008 - 13:20

Sebastiaan:

Hee Fred!

Allereerst: GELUKKIG NIEUWJAAR!!

Tjee wat ben ik jaloers! Wat ziet het er daar toch relax uit. en boven dat ook nog SUPER mooi allemaal!
    Geniet ervan jonge;) nu heb je de kans! echt geweldig, ik kijk nu al uit naar je volgende bericht!

Verder niet te zat he;) en een gezond deel van 2009 daar in het verre Nieuw Zeeland!

Ps. Had ik maar wat meer geld!

• 31 December 2008 - 16:35

Yvonne & Papa:

Hoi die Fred,
    het ziet er goed uit allemaal. Wij wensen vanuit een koud België een actief studiejaar toe. Want er is inmiddels alweer een maand voorbij en de tijd vliegt.

• 06 Januari 2009 - 12:08

Lucienne:

Hey Fred, C & C,

Wat leuk dat jullie elkaar ontmoet hebben in Australie! Zo te zien vermaken jullie je daar wel! Bij deze een super, gezond en sportief jaar voor jullie!

Groetjes Lucienne